Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • GooglePlus
  • Linkedin
2314 019940

Στατικές ιστοσελίδες

Ιστσελίδες χωρίς την ανάγκη ενημέρωσης.

Στατική ιστοσελίδα είναι αυτή που το περιεχόμενό είναι συγκεκριμένο και δεν προκύπτει από κάποια βάση δεδομένων ανάλογα με το τι ζητάει ο επισκέπτης να δει στην οθόνη του. Είναι δηλαδή απλά έγγραφα HTML παρόμοια με αυτά του Microsoft Word. Μπορεί να περιέχουν κείμενα, φωτογραφίες και συνδέσμους.

Τι σημαίνει;

Με τη λέξη «στατική» εννοούμε πως κάθε φορά που θα επισκεφτούμε την ιστοσελίδα, το περιεχόμενό της θα είναι ακριβώς το ίδιο χωρίς αυτό να έχει αλλάξει.

Πως επεξεργάζεται;

Η επεξεργασία του περιεχομένου των στατικών ιστοσελίδων είναι δυνατή αφού όμως πρώτα κάνουμε λήψη των αρχείων από το διαδίκτυο. Έπειτα, με ειδικά προγράμματα την επεξεργαζόμαστε όπου χρειάζεται, τη αποθηκεύουμε και την μεταφορτώνουμε και πάλι στο διαδίκτυο μας τόπο.

Που αποσκοπεί;

Μία στατική ιστοσελίδα θα ήταν μία καλή λύση στην περίπτωση που δε ζητούμε την ανανέωση των περιεχομένων της. Για παράδειγμα, για την βασική παρουσίαση μίας εταιρίας, η στατική ιστοσελίδα είναι αρκετή. Βασικό όμως είναι ότι πρέπει κανείς να σκεφτεί αν χρειάζεται συχνή ενημέρωση των δεδομένων πριν προχωρήσει σε αυτήν τη λύση.

Με τι κόστος;

Το κόστος κατασκευής μιας στατικής ιστοσελίδας είναι μικρό σε σχέση με το κόστος μίας δυναμικής ιστοσελίδας. Η διαχείριση όμως και η αλλαγή των περιεχομένων της είναι περιορισμένη και απαιτεί κάποιες γνώσεις.